Automobilist met lachgasballon opgepakt op A7 bij Drachten

Geplaatst op 7 september 2021, om 15:02 uur

Drachten – Een automobilist is door de politie opgepakt nadat er een melding binnenkwam bij de politie dat er een automobilist een lachgasballon aan zijn mond had.

Ook zijn rijgedrag zou gevaarlijk zijn volgens de melder. De politie hield de automobilist ter hoogte van Drachten staande. Uit een speekseltest bleek dat de automobilist mogelijk onder invloed was van cocaïne, Methamfetamine, Amfetamine en THC. De automobilist is aangehouden om een bloedtest te kunnen laten afnemen. De politie is nu in afwachting van het bloedonderzoek.

Bij de controle in het voertuig viel de agenten twee IPhone 12 max pro, nog nieuw in de verpakking, op. De verdachte verklaarde direct dat hij de telefoons net had gekocht via Marktplaats. Verder kon de verdachte niks verklaren. Bij verdere bestudering van de verpakking viel de agenten op dat beide telefoons waren voorzien van hetzelfde IMEI nummer. Dit is onmogelijk. Iedere telefoon is namelijk voorzien van een identieke IMEI nummer, zo laat de politie weten.

Door de agenten zijn beide telefoons in beslag genomen en loopt er tegen de verdachte nu ook een onderzoek ter zake bedrog.

Reacties

reacties