Tientallen dozen in beslag genomen na overvalmelding

Geplaatst op 11 augustus 2021, om 21:30 uur

Groningen – Het Soephuisstraatje in de Groninger binnenstad is woensdagavond urenlang afgesloten geweest. In eerste instantie kreeg de politie rond kwart over zes een melding van een overval in die straat. 

In grote getalen spoedden agenten zich ter plaatse en zetten zij de omgeving af. Ook zware kogelwerende vesten werden aangetrokken. Politiewoordvoerder Thijs Damstra kon woensdag aan het begin van de avond het volgende melden. “We kregen een melding binnen van een mogelijke overval in het Soephuisstraatje, maar we houden op dit moment met meerdere scenario’s rekening.”

Rond half negen arriveerden twee politiebusjes. Beide busjes werden aan de nok toe vol geladen met tientallen dozen en een aantal tassen. Deze zijn door de politie in beslag genomen, zo kon de woordvoerder bevestigen.

Volgens omstanders gaat het vermoedelijk om drugs, alleen kon de persvoorlichting van de politie dat woensdagavond nog niet bevestigen. Ook is het antwoord op de vraag of er überhaupt een overval heeft plaatsgevonden nog onduidelijk.

Reacties

reacties