Meerdere schoten gelost bij cafetaria in Leeuwarden; verdachte gevlucht

Geplaatst op 2 augustus 2021, om 20:58 uur

Leeuwarden – Bij een cafetaria aan De Centrale in Leeuwarden heeft de politie maandagavond meerdere schoten gelost. De politie kreeg eerder op de avond een melding binnen dat er een persoon met een vuurwapen was gezien op het toilet in het cafetaria.

Door de agenten werd de cafetaria ontruimd en de agenten gingen met getrokken vuurwapens naar binnen. De verdachte vluchtte vervolgens via de achterzijde van het cafetaria het pand uit. Door de agenten werd een vuurwapen lijkend voorwerp waargenomen hierop werden waarschuwingsschoten gelost. De verdachte ging er vervolgens vandoor.

Tijdens de achtervolging door verschillende wijken werden er door agenten tientallen schoten gelost. Deze schoten waren gericht om de verdachte uit te schakelen. De man ging vervolg een woning binnen, door de agenten werd hierop de omgeving afgezet.

Een arrestatieteam kwam met spoed ter plaatse om ingezet te worden. Update:

Verdachte schietpartij Leeuwarden opgepakt door arrestatieteam (video)

Reacties

reacties