18-jarige negeert afzetting en rijdt politiemotor omver bij ernstig ongeval met 29-jarige bestuurder in Scharmer

Geplaatst op 11 augustus 2021, om 10:30 uur

Scharmer – Op de Hoofdweg bij Scharmer heeft dinsdagavond een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden.

De hulpdiensten werden dinsdagavond ingezet om de bestuurder te bevrijden en met spoed over te brengen naar het UMCG. Het slachtoffer is een 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats in Nederland. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval loopt. De Forensische Opsporing Verkeer doet onderzoek.

Aanhouding bij afhandeling incident
Bij de bergingswerkzaamheden na het ongeval negeerde een 18-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen de afzetting. Hij probeerde langs de bergingswerkzaamheden te rijden. Toen hij daar op werd aangesproken, ging hij er met hoge snelheid vandoor.

Hierbij raakte hij een stilstaande politiemotor, die daarbij omviel en beschadigd raakte. Deze motor stond daar bij de afzetting. De verdachte is na een korte achtervolging aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Reacties

reacties