Vijf hooligans mogen zich verantwoorden voor vechtpartij in Groningen

Geplaatst op 15 juli 2021, om 11:35 uur

Groningen – Vijf verdachten van een massale vechtpartij op 5 september 2020 in de binnenstad van Groningen mogen zich morgen voor de rechter gaan verantwoorden. Twee anderen moeten op een later tijdstip voor de rechtbank in Groningen verschijnen omdat hun verdediging is gehinderd. 

De vechtpartij ontstond tussen voetbalsupporters van FC Groningen en DSC Arminia Bielefeld. Op beelden op social media was te zien dat de twee partijen massaal vochten in de Grote Kromme Elleboog en de Turftorenstraat. De beelden werden door omwonenden verspreid via social media.

Van de veertig verdachten hebben de Duitse en Nederlandse politie er 19 kunnen identificeren. Van de tien Nederlandse verdachten zijn er drie verdenkingen geseponeerd in verband met onvoldoende bewijs. De Duitse relschoppers zijn inmiddels in hun eigen land berecht. Hun straffen liepen uiteen van werkstraffen, geldboetes van duizenden euro’s en een onvoorwaardelijke celstraf van tien maanden.

 

Reacties

reacties