Vrachtwagenchauffeur liegt boetes bij elkaar in Groningen

Geplaatst op 5 juni 2021, om 08:00 uur

Groningen – Naar aanleiding van een verkeersovertreding werd de bestuurder van een vrachtwagencombinatie vrijdagmiddag langs de kant van de weg gezet.

De deelbare lading bleek namelijk te breed te zijn. Tijdens de controle kon de bestuurder geen rijbewijs of legitimatiebewijs overhandigen. Daarnaar gaf hij personalia op, maar deze bleek niet van hem zelf te zijn. De rijbewijsfoto die agenten met deze gegevens uit het systeem kregen, leek niet op de persoon die voor de agenten stond. De man werd hiermee geconfronteerd, hij gaf aan dat het de gegevens van zijn collega waren.

De chauffeur probeer zo onder enkele boetes uit te komen. Na opgave van de juiste gegevens bleek dat de bestuurder helemaal geen rijbewijs had om deze combinatie te mogen besturen. Daarnaast bleek dat de bestuurder geen bestuurderskaart had en dus geen gebruik maakte van de tachograaf. Er is proces-verbaal opgemaakt voor de volgende zaken:

– Te brede lading
– Opgeven valse naam
– Rijden zonder rijbewijs C en CE

De werkgever zal later benaderd worden om de casuïstiek door te nemen.

Reacties

reacties