Verdachte ongeregeldheden Koningsdag Oudemirdum gezocht: al 12 aanhoudingen verricht (video)

Geplaatst op 14 juni 2021, om 15:45 uur

Oudemirdum – De politie zoekt een verdachte die betrokken is geweest bij ongeregeldheden op 27 april 2021 in Oudemirdum, bij het bos aan de Beukenlaan.

Van deze verdachte zijn beelden waar hij herkenbaar op staat en een foto wordt hieronder geblurd getoond. De verdachte heeft twee weken de tijd om zich te melden bij de politie. Daarna worden de beelden volledig herkenbaar gepubliceerd.

Rellen in Oudemirdum
De man op onderstaande foto wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegen de politie in de avond van 27 april, bij het bos aan de Beukenlaan in Oudemirdum. Een groep, bestaande uit zo’n 150 tot 200 personen, hield zich niet aan de toen geldende coronamaatregelen en stichtte daarnaast ook brand. Zij zijn door de politie verzocht om weg te gaan, maar een deel van de groep keerde zich vervolgens tegen de politie. Zo werden er onder andere volle bierflesjes naar de agenten gegooid. Eén van hen raakte hierbij lichtgewond. Ook raakten vier politievoertuigen zwaar beschadigd. Acht personen werden ter plaatse aangehouden.

Beelden verdachte
Het onderzoek naar deze ongeregeldheden en de betrokken verdachten is sindsdien verder gegaan. Inmiddels zijn er nog vier verdachten aangehouden: een 18-jarige man, een 22-jarige man en een 25-jarige man, allen afkomstig uit de gemeente De Fryske Marren en een minderjarige.

De politie is dringend op zoek naar nog een verdachte. De politie beschikt over beeldmateriaal van wat er zich in Oudemirdum heeft afgespeeld. Een aantal agenten droegen bodycams. Op die beelden is de verdachte, die ze nu nog zoeken, goed te zien. Het gaat om een witte man met een donkere jas met capuchon. Het beeld van de verdachte wordt eerst geblurd getoond. Mocht de verdachte zich niet binnen 14 dagen bij de politie melden, dan zal deze foto volledig herkenbaar gepubliceerd worden.

Reacties

reacties