Twee tieners opgepakt na melding mishandeling in Prinsentuin

Geplaatst op 5 juni 2021, om 11:41 uur

Leeuwarden – De politie in Leeuwarden heeft vrijdag- op zaterdagnacht twee tieners aangehouden. Een jongen van 17 jaar uit de gemeente Smallingerland en een 16-jarige Leeuwarder probeerden na een melding van een mishandeling te ontsnappen. 

De politie ontving rond 01:25 uur een melding van een mishandeling in de Leeuwarder Prinsentuin. De verdachten waren volgens omstanders gevlucht in de richting van de Noorderweg. Op de Spanjaardslaan werd een tweetal door agenten gezien, zij voldeden aan het signalement. Een 17-jarige inwoner uit de gemeente Smallingerland kon direct worden aangehouden.

De tweede verdachte zette het op een hardlopen via de Wetstraat en verdween bij de agenten uit het zicht. Een politiebiker kwam de 16-jarige Leeuwarder op de Singelstraat tegen, waarna de verdachte viel. Daarbij liet hij een groot mes op straat vallen. Uiteindelijk kon de jongeman op De La Reystraat in de boeien worden geslagen.

Naast het mes wat bij de 16-jarige werd aangetroffen, werd er een boksbeugel bij de 17-jarige jongen uit Smallingerland aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Reacties

reacties