Trein van Arriva ontspoort nabij hoofdstation in Groningen: treinverkeer gestremd

Geplaatst op 28 juni 2021, om 07:00 uur

Groningen – Een trein van Arriva is zondagavond net buiten het Hoofdstation in Groningen ontspoord.

De trein was net met passagiers vertrokken richting Roodeschool, maar kwam niet ver. De trein ontspoorde al, toen het achterste deel nog langs het perron in Groningen stond. Daardoor konden de passagiers gemakkelijk uitstappen, niemand raakte gewond.

De passagiers zijn met bussen alsnog naar hun bestemmingen gebracht. De treinen naar Delfzijl, Eemshaven en Leeuwarden rijden in elk geval tot maandagochtend 10.00 uur niet. ProRail is met meerdere eenheden ter plaatse om de stremming zo snel als mogelijk op te lossen. Over de oorzaak van de ontsporing is nog niets bekend gemaakt.

Reacties

reacties