Motorrijder in Groningen vlucht in ‘paniek’ voor achtervolgende politie-eenheden

Geplaatst op 20 juni 2021, om 19:30 uur

Groningen – Een motorrijder is zondagmiddag aangehouden, na een wilde achtervolging door de wijk Vinkhuizen in Groningen-Stad. De politie kreeg in eerste instantie een melding van asociaal rijgedrag van een motorrijder, met iemand achterop de motor die geen helm droeg. 

Surveillerende agenten troffen al gauw de motor aan. Ook zaten zowel de bestuurder als bijrijder op het voertuig. De bijrijder had, zoals de melding deed vermoeden, inderdaad geen helm op. Hiervoor werd de bijrijder bekeurd.

Bij de staande houding van de bijrijder ging de bestuurder van de motor er met hoge snelheid vandoor.
Na kort speurwerk in de wijk werd de motorrijder meerdere keren gezien, rijdend op het trottoir en overduidelijk niet van plan te stoppen voor agenten op de motor.

Al snel liep de motorrijder tegen de spreekwoordelijke lamp. In een doodlopende straat kreeg deze een stopteken. Het stopteken werd zoals verwacht genegeerd, schrijft de politie op haar Instagram. “Met hoge snelheid reed de motor over fietspaden en negeerde hij alle verkeersregels. Uiteindelijk reed de motor de bult op bij de Aquamarijnschool, waar hij zich klem reed bij een metalen hek. In plaats van opgeven, bedacht hij dat het slim was om met de motor van een steile helling te rijden.. met alle gevolgen van dien. Hij crashte in een fietsenrek onderaan de bult.”

De bestuurder van de motor is na de crash te voet verder gevlucht, echter werkte zijn conditie niet mee en zat hij snel bij toegesnelde agenten in de handboeien.

Tegen de man is proces verbaal opgemaakt voor het gevaar of hinder veroorzaken, rijden op een fietspad met een motor, negeren van een stopteken, niet op eerste vordering tonen van een ID bewijs en naast de forse bekeuringen is de man aangemeld voor een EMG cursus bij het CBR.

De verkeersofficier zal zich buigen over de inmiddels toch wel aanzienlijke zaak. De politie laat tot slot weten: “De reden waarom hij op de vlucht sloeg? ‘paniek’..”

Reacties

reacties