Motorrijder aan verwondingen ongeval Drogeham overleden (video)

Geplaatst op 14 juni 2021, om 10:23 uur

Drogeham – Op de Bindert Japiksstrjitte in Drogeham is zondag aan het begin van de middag een motorrijder ernstig gewond geraakt bij een ongeval.

Meerdere hulpdiensten waaronder een traumahelikopter werden ingezet. Door een nog onbekende oorzaak reed de motorrijder tegen een bestelbus en vervolgens tegen een lantaarnpaal. De motorrijder kwam hierdoor ten val.

De motorrijder is ter plaatse gereanimeerd en vervolgens met spoed per ambulance en begeleiding van de politie overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De 44-jarige man uit Sumar, is hier later aan zijn verwondingen omgekomen.

De brandweer kwam eveneens met spoed ter plaatse om het ambulancepersoneel te voorzien van schaduw middels een scherm en een parasol van een buurtbewoner. De politie heeft ter plaatse onderzoek verricht naar de toedracht van het incident. De bestuurder van de bestelbus, een 33-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen, is aangehouden en verhoord.

Politiewoordvoerder Anne Carlijn Kok kan nog niets zeggen over de toedracht van het ongeval, dat is nog in onderzoek.

 

Reacties

reacties