Forse rookontwikkeling bij brand in trappenhuis appartementencomplex in Assen

Geplaatst op 28 juni 2021, om 03:58 uur

Assen – In de nacht van zondagavond op maandagmorgen werd de brandweer ingezet bij een melding van een woningbrand aan de Sluisstraat in Assen.

De melding kwam omstreeks twintig over drie binnen nadat een rookmelder afging. De brandweerlieden van Assen-West kwamen met spoed ter plaatse. Er werd een binnenaanval opgezet waarbij direct veel rookontwikkeling vrijkwam in het trappenhuis. De brand bleek niet in een woning te zitten, maar in het trappenhuis van het appartementencomplex zelf.

Door de brandweer werd hierop opgeschaald naar middel brand waarna ook brandweereenheden uit Assen-Oost en Smilde werden opgeroepen. Naast twee tankautospuiten kwamen ook drie watertankwagens en meerdere politie-eenheden ter plaatse.

De brand werd bestreden en het trappenhuis werd vervolgens geventileerd. Hierdoor verdween de rook en kon de brand meester worden verklaard. Wat er precies heeft gebrand is niet bekend gemaakt. Het appartementencomplex hoefde niet ontruimd te worden en er vielen geen slachtoffers bij het incident.

Reacties

reacties