Leeuwarder (49) aangehouden voor brandstichting in woning

Geplaatst op 23 juni 2021, om 11:00 uur

Leeuwarden – De brandweerlieden van Leeuwarden werden in de nacht van dinsdag op woensdag gealarmeerd voor een woningbrand aan de Johannes Semsstraat te Leeuwarden.

Kort na de eerste alarmering besloot de meldkamer om het incident op te schalen naar het sein ‘middelbrand’. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker kwamen met spoed ter plaatse. Omdat de brand op de bovenverdieping woedde was deze moeilijk bereikbaar. Doormiddel van de hoogwerker kon de brand worden geblust.

De politie laat woensdagochtend weten dat de brand zou zijn aangestoken. Zij hebben dezelfde ochtend rond 10:00 uur een verdachte aangehouden in de binnenstad. De verdachte zou een 49-jarige Leeuwarder zijn, of hij de bewoner van de woning is is onbekend.

Reacties

reacties