Voor zevende keer autobrand op Lomanlaan Hoogeveen

Geplaatst op 7 mei 2021, om 07:00 uur

Hoogeveen – De brandweer van Hoogeveen werd in de nacht van donderdagavond op vrijdagmorgen opgeroepen voor een autobrand aan de Lomanlaan.

De brandweerlieden werden even voor half vier ingeschakeld nadat buurtbewoners 112 hadden gebeld voor een in brand staande auto. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een uitslaande brand die aan de achterzijde van het voertuig begonnen was. Met twee stralen water kon de brand snel worden geblust.

Reeks autobranden
Op de Lomanlaan zijn op 27 januari dit jaar en afgelopen 28 december, 31 augustus, 8 februari, 19 januari en 15 januari 2020 ook al meldingen gedaan van autobranden. Zowel de politie als de buurtbewoners maken zich ernstig zorgen. Bij het merendeel van de meldingen was het al snel duidelijk dat het om brandstichting ging. Of dat hier bij de zevende melding van een autobrand ook het geval is, moet uit onderzoek nog blijken.

Buurtonderzoek
De eigenaar verklaarde aan de ingezette agenten dat zijn voertuigen al vaker de dupe waren van de brandstichtingen. De politie zal vrijdagmorgen een buurtonderzoek instellen waarbij getuigen worden gezocht en eventuele camerabeelden worden opgevraagd.

Reacties

reacties