Man rijdt met ‘boot’ op snelweg en wordt aangehouden

Geplaatst op 7 mei 2021, om 08:30 uur

Sneek – Agenten reden vorige week op A6 bij Joure toen zij in tegenstelde richting een boot zagen rijden. 

De agenten besloten om deze ‘boot’ te controleren. Voor de afslag Sint Nicolaasga hielden zij het voertuig staande op de vluchtstrook. Hier werd duidelijk dat het geen boot was, maar een auto met het dak van een boot erop bevestigd. De bestuurder, een man met Pools rijbewijs, was tijdens de staandehouding druk bezig met het goed bevestigen van de spanbanden, waarmee het bootdeel bevestigd zat op de auto.

De agenten constateerden: Scherp uitstekende delen, lading niet deugdelijk bevestigd, geen goed zicht door voor- en zijramen en nog overige feiten.

Ook werd er bij de bestuurder een speekseltest afgenomen, deze uitslag bleek positief op THC. Daarnaast twijfelden de agenten over de geldigheid van het rijbewijs. De Koninklijke Marechaussee heeft het rijbewijs onderzocht, deze bleek vervalst te zijn.

De bestuurder is aangehouden en verhoord door de politie. De man kan een fors proces-verbaal verwachten.

Reacties

reacties