Oplichter uit Groningen wordt onwel bij aanhouding in woning

Geplaatst op 22 mei 2021, om 21:36 uur

Tijnje – De politie heeft op 12 mei een 33-jarige man uit Groningen aangehouden in een woning aan de Rolbregedyk in Tijnje in verband een oplichting.

Een 70 jarige inwoonster van Tijnje had gedurende de dag meerdere telefoontjes ontvangen. Deze telefoontjes kwamen zogenaamd van haar bank met de mededeling dat haar pinpas was gebruikt bij frauduleuze praktijken en dat haar pinpas met spoed opgehaald moest worden door iemand van de bank. Ook moest ze de pas doorknippen maar de chip intact laten. Degene die de pas zou komen ophalen gaf een ‘unieke code’ zodat het vertrouwd zou zijn dat de pas afgegeven kon worden. Of onder de deurmat gelegd kon worden.

De bewoonster vertrouwde het niet en belde tussen de telefoontjes door met de politie. Twee agenten gingen in burgerkleding in haar woning zitten en gingen wachten op de ‘koerier van de bank’.

Na lang wachten en meerdere telefoontjes kwam er iemand aan de deur om de pas op te halen. Nadat hij de woning binnenliep is hij meteen aangehouden.  Bij de aanhouding werd de 33 jarige man onwel. Na controle moest de man een nacht ter observatie in het ziekenhuis in Heerenveen blijven.

De volgende ochtend is hij naar het arrestantencomplex gebracht voor verder onderzoek en verhoor. De telefoon en de auto van de verdachte zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

De politie ziet deze manier van oplichting steeds vaker voorbij komen en is bijna altijd gericht op ouderen. Uw bank belt nooit om uw pinpas op te halen of om codes te vragen. Geef dit dan ook nooit af aan iemand anders!

Reacties

reacties