Grootschalig onderzoek na zedendelict met meisje op Fries-Drentse grensstreek (video)

Geplaatst op 7 mei 2021, om 14:03 uur

Noordwolde/Vledderveen – In Vledderveen/Noordwolde aan de Jan Wapstraweg heeft donderdagmiddag 6 mei een ernstig zedendelict plaatsgevonden. De Fries-Drentse grensstreek werd in de omgeving van de plek van het misdrijf afgezet. 

De politie kwam met diverse eenheden zowel opvallend als onopvallende ter plaatse. De persvoorlichter liet het volgende weten: “Aan het begin van de donderdagmiddag heeft er een zedenincident plaatsgevonden, waarschijnlijk plaatsgevonden rond 13:15 uur in de omgeving van Jan Wapstraweg te Vledderveen/Noordwolde. Alle politieactiviteiten stonden in het teken voor het grootschalige onderzoek. Agenten brachten de volledige omgeving in kaart en raakten ook in gesprek met het slachtoffer” Zegt Ingrid Coenen, woordvoerder van de politie Noord-Nederland.

Zedenmisdrijf met meisje
Uit een verklaring van enkele agenten blijkt het te gaan om een zedendelict met een meisje. De politie wilde niet kwijt hoe oud het meisje is welke bij het incident betrokken is. Wel laat de politie weten op zoek te zijn naar een man met zwarte capuchon en mogelijk lederen handschoenen. Hij zou mogelijk betrokken zijn bij dit incident. Ook de bronnen van de Leeuwarder Courant bevestigen de informatie van de dienders. Het is niet bekend of het om een aanranding of verkrachting gaat.

Grootschalig onderzoek
De politie zocht ter plaatse met onder andere een drone en speurhonden. Ook kwamen rechercheurs ter plaatse om tactisch, forensisch en technisch onderzoek te verrichten. Het zedendelict zou zich hebben afgespeeld in een bospad nabij Camping Bij het Ven in Vledderveen. De camping aan de Bij Het Ven en de achterliggende Grensweg werden door agenten afgezet met lintwerk.

Getuigen gezocht 
Mensen die wat hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie. Vooralsnog is er nog geen verdachte opgepakt voor het zedendelict. De politie geeft aan ,,terughoudend’’ te zijn in de communicatie over het delict met het oog op het slachtoffer.

Reacties

reacties