Brandweer test nieuw grootwatertransportsysteem uit in Groningen Stad

Geplaatst op 17 mei 2021, om 11:15 uur

Groningen – De brandweer van Groningen oefent vandaag, 17-5-2021, met nieuw materieel. Namelijk het ‘Groot Water Transport.

De brandweer oefent met het nieuwe systeem dat per 1 juli a.s. operationeel zal zijn. Om inzicht te krijgen hoe het systeem in zijn werking is in de nauwe straten van de binnenstad is het nodig om ermee te oefenen. Voorheen oefende de brandweer op het industrieterrein Westpoort. ‘De oefening in de binnenstad komt dichterbij hoe het in werkelijkheid zal zijn, je hebt hier te maken met nauwe straten en situaties die je in de praktijk ook kunt aantreffen.’ Laat de brandweer weten op de site.

De brandweer deelde vooraf een tijdsbestek met route van de oefening. De oefening zal tot 12:00 uur duren meldt de brandweer.

Reacties

reacties