Bestuurster raakt van de weg af bij Tjerkgaast en belandt in voortuin

Geplaatst op 24 mei 2021, om 07:30 uur

Tjerkgaast – Op de Gaestdyk in Tjerkgaast ontstond zondagavond omstreeks half twaalf een verkeersongeval. Het ongeval ontstond in de rijrichting van Spannenburg naar Sloten.

Naast politie-eenheden en de ambulancedienst werden ook de brandweerkorpsen van Joure en Sloten gealarmeerd voor het ongeval. Eenmaal ter plaatse aan de Gaestdyk bleek er een ongeval te zijn ontstaan met een personenauto. Omdat er sprake bleek te zijn van een beknelling van één van de inzittende door de brandweerlieden uit het voertuig bevrijd.

Voor de medische assistentie aan de ingezette ambulances werd het traumateam per helikopter naar het incident gevlogen, deze werd aanvliegend echter geannuleerd. Een vrouwelijke inzittende is door de ambulancedienst voorzien van eerstehulpverlening. De vrouw is voor nader onderzoek per ambulance met spoed naar het Medisch Centrum Leeuwarden overgebracht.

Ten tijde van het ongeval werd de weg door de politie afgesloten. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om het voertuig af te slepen. Hoe de vrouw van de weg af kon raken en in de voortuin belandde is niet bekend gemaakt. De exacte toedracht van het incident wordt door de politie onderzocht.

Reacties

reacties