Automobilist (41) rijdt voor derde keer met ongeldig rijbewijs

Geplaatst op 4 mei 2021, om 22:00 uur

Lemmer – De politie heeft afgelopen maandag 3 mei een voertuig in beslag genomen aan de Barkentijn in Lemmer, zo laat politie De Fryske Marren weten op Facebook.

De agenten controleerden een voertuig waarvan bekend is dat de mogelijke bestuurder een ongeldig rijbewijs zou hebben. Een 45-jarige inwoner van Lemmer reed dan ook voor de 3e keer dit jaar met een ingevorderd rijbewijs. Ook was de bestuurder onder invloed van alcohol.

De bestuurder werd aangehouden en er werd op het bureau een ademanalyse afgenomen. Hierbij werd 1090 ug/l (grenswaarde voor een ervaren bestuurder is 220 ug/l) geblazen. Naast de processen-verbaal voor de bovenstaande feiten werd het voertuig in beslag genomen.

De verkeersofficier mag zich buigen over de inbeslagname en het proces-verbaal.

Reacties

reacties