Wederom brand in voormalig gebouw muziekvereniging Dokkum

Geplaatst op 3 april 2021, om 09:11 uur

Dokkum – In het voormalig opslaggebouw van DoMuKo heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag wederom een brand gewoed. Opnieuw was er sprake van een flinke vuurzee en de brandweer zette direct de blussing in om de brand te bedwingen.

Net na middernacht kwam de melding binnen en werd het brandweerkorps van Dokkum aanvankelijk nog voor een woningbrand gealarmeerd. Bij aankomst werd duidelijk dat het niet om een woonhuis ging, maar opnieuw om het voormalig opslaggebouw van muziekvereniging DoMuKo.

Van alle restanten die er nog waren stond alles opnieuw compleet in de brand. Een echtpaar dat met hun camper op de camperplaats stond geparkeerd zijn aan het vuur ontsnapt en konden hun voertuig en alle eigendommen op tijd weghalen.
De brandweer heeft vlak na aankomst het blusvoertuig langs de waterkant geparkeerd om zodoende direct voldoende water uit de naastgelegen Dokkumer Ee te kunnen halen.

Met een aantal lage drukstralen heeft men de blussing op het gebouw ingezet en de vuur daardoor kunnen bestrijden. Om het gebouw uit elkaar te slopen en zodoende makkelijker bij de laatste brandhaarden te kunnen komen heeft de brandweer een zogeheten sorteergrijper laten komen. Hoogstwaarschijnlijk is de brand ditmaal opnieuw aangestoken en is het aan de achterzijde van pand in een hoop met afval begonnen. De oorzaak naar de aanleiding van deze brand zal door de politie verder in onderzoek worden genomen. Het pand is nu verder verloren en het is aan de gemeente wat de vervolgstappen zullen zijn na dit voorval.

Reacties

reacties