Hulpdiensten ingezet voor dodelijk bedrijfsongeval bij Rentex Bolsward

Geplaatst op 3 april 2021, om 11:21 uur

Bolsward – Zaterdagmorgen vond er een ernstig bedrijfsongeval plaats bij Rentex aan de Koopman Heeresweg in Bolsward.

Omstreeks tien over negen werd er groot alarm gemaakt nadat een medewerker betrokken raakte bij het bedrijfsongeval. Direct werden diverse politie-eenheden, de brandweerkorpsen van Franeker en Bolsward en meerdere ambulances ingezet. Ter ondersteuning van het ambulancepersoneel kwam ook een traumateam per helikopter naar het incident gevlogen.

Rentex
Rentex is één van de grootste zelfstandige wasserijen van Nederland. Ze zijn de specialist in de gezondheidszorg voor het reinigen van textiel en dienstkleding in ziekenhuizen en zorginstellingen. Wat er precies is voorgevallen op het bedrijfsterrein is niet bekend gemaakt. Ondanks alle ingezette hulpverlening overleed het slachtoffer ter plaatse aan de verwondingen. Bronnen melden dat de persoon is overleden bij een bedrijfsongeval. Autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd.

Woordvoering 
De woordvoering van de brandweer kan geen mededelingen doen in verband met dat de politiewoordvoerder gaat over ongevallen. De woordvoering van de politie kan het overlijden van de medewerker niet bevestigen, de communicatie voor een bedrijfsongeval ligt bij de inspectie SZW. De Inspectie SZW van het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is nog niet op de hoogte van het incident en kan in het weekend geen woordvoering realiseren.

Reacties

reacties