School in Groningen ontruimd na dreiging: Arrestatieteam stand-by

Geplaatst op 15 april 2021, om 11:49 uur

Groningen – Naar aanleiding van een dreiging gericht aan de school aan de Nieuwe Sint Jansstraat in Groningen is de school ontruimd.

De politie heeft het H.N. Werkman College aan de Sint Jansstraat in de Stad Groningen ontruimd. Er is een dreiging gericht aan de school, laat de politie weten via Twitter. Om hoeveel leerlingen en docenten het gaat die geëvacueerd zijn, is nog onbekend. Wat de dreiging precies inhoudt is nog niet bekend.

“Voor alle zekerheid en een ieders veiligheid wordt de school ontruimd”, aldus de woordvoering. De politie is aanwezig, ook het Rapid Response Team van de politie is ter plaatse.

Agenten doen onderzoek naar de achtergrond van de dreiging. Een zwaar bewapend arrestatieteam is op de achtergrond stand-by. Ook wordt door de politie het schoolgebouw van CSG Kluiverboom gesurveilleerd dit vanwege de VMBO-afdeling van het Werkman College die gevestigd is in het pand van Kluiverboom. Bij Kluiverboom is geen sprake van dreiging.

Reacties

reacties