Politie Leeuwarden richt vuurwapens op persoon na melding ernstige bedreiging

Geplaatst op 6 april 2021, om 13:30 uur

Leeuwarden – Paasmaandag kregen agenten een melding van een zakelijk geschil waarbij gedreigd zou zijn met een vuurwapen.

Bij een melding van een zakelijk geschil in de gemeente Waadhoeke werd gesproken over dreiging met een vuurwapen. De dienders zagen een voertuig rijden in Leeuwarden die bij deze melding betrokken leek te zijn. Er werd gestart met een uitpraatprocedure Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV). De BTGV is een procedure die door de politie in Nederland wordt ingezet als zij te maken krijgen met een persoon of personen die vuurwapengevaarlijk (kunnen) zijn.

Met getrokken vuurwapens werd de verdachte nabij het station in Leeuwarden uit zijn auto gepraat. De man werd geboeid en de auto werd doorzocht op de wet wapens en munitie. In zowel de auto als bij de verdachte werd geen vuurwapen aangetroffen. De politie onderzoekt de aanleiding van de melding.

Ten tijde van de inzet werd de basispolitie zorg ondersteunt door een politiehelikopter.

Reacties

reacties