Brandende transportband bij Solidus Solutions Board zorgt voor brandweerinzet

Geplaatst op 6 april 2021, om 13:10 uur

Oude Pekela – Een melding van een gebouwbrand aan de Industrieweg-West zorgde dinsdagmiddag voor de inzet van diverse brandweereenheden.

De melding kwam werd omstreeks 12:35 uur gemaakt waarna de brandweerlieden van het brandweerkorpsen uit Oude Pekela werd gealarmeerd voor de brandbestrijding. De brandmelding betrof bij Solidus Solutions Board, een Europese producent van massief karton en massiefkartonnen verpakkingen.

Volgens een woordvoerder van brandweer Groningen bleek de brand op een transportband gewoed te hebben. Op de transportband word oud papier verplaatst, de sprinklerinstallatie is bij het constateren van de brand afgegaan waarop de brand snel onder controle was. De brandweer blust de laatste restanten af en voert in de hal nog een nacontrole uit.

Reacties

reacties