Landelijke storing in P2000 systeem van hulpdiensten

Geplaatst op 23 april 2021, om 07:00 uur

Landelijk – Afgelopen nacht rond twaalf uur hebben de hulpdiensten te maken gehad met een landelijke storing in hun P2000 systeem. Hierdoor gingen duizenden piepers af met de melding ”buiten bereik”. 

P2000 is het systeem waarmee de hulpdiensten hun meldingen ontvangen. De meldkamer stuurt een bericht uit en deze komen dan op de ‘piepers’ van de hulpverleners. Afgelopen nacht was dit een ander verhaal. Veel piepers door het land gaven aan dat ze buiten bereik waren en geen meldingen konden ontvangen.

Door snel schakelen van de meldkamers werden hulpverleners verzocht hun telefoons en portofoons in de gaten te houden. Op deze manier konden zij alsnog worden opgeroepen in geval van nood.

Ongeveer na een halfuur kwam er weer bereik en werden er door meerdere meldkamers test meldingen uitgestuurd. Hoe laat de storing volledig was opgelost is niet bekend.

 

 

Reacties

reacties