Forse rookontwikkeling bij brand in hok in Bellingwolde

Geplaatst op 14 april 2021, om 13:35 uur

Bellingwolde – Woensdagmiddag werd er melding gemaakt van een brand in een hok achter een woning aan de B.L. Tijdensweg in Bellingwolde.

De brandweer werd omstreeks tien over één ingeschakeld nadat er via 112 melding was gemaakt van de rookontwikkeling uit de schuur. De brand ging gepaard met fikse rookontwikkeling die op geruime afstand zichtbaar was.

De brandweerlieden kwamen dan ook met spoed ter plaatse. In het hok bleken gasflessen aanwezig te zijn, die zorgde voor een explosie. Door deze explosie werd besloten de straat deels te ontruimen en de afzetting te verruimen. Een ambulance kwam uit voorzorg ter plaatse om drie betrokkene te controleren op rookinhalatie.

De brandweerlieden hielden in verband met explosiegevaar gepaste afstand. De brandweer wist de brand met enkele stralen water onder controle te krijgen. Nadat de brand uitgemaakt was werden de restanten verwijderd. Hoe het incident heeft kunnen ontstaan is niet bekend gemaakt.

Reacties

reacties