Brandweer blust natuurbrand in waddengebied

Geplaatst op 24 april 2021, om 19:30 uur

Paesens – In het waddengebied ter hoogte van de Jisterwei bij Paesens is zaterdag aan het eind van de middag een deel van de grond in brand gevlogen.

Omstreeks kwart voor zes kwam de alarmering binnen en werd er direct twee blusploegen gealarmeerd. Zowel Anjum als Ternaard werden naar het opgegeven adres toegestuurd.

Bij aankomst werd duidelijk dat er een deel van de grond achter de dijk in het waddengebied in de brand stond. Omdat de brand redelijk ver van de dijk af was zijn de brandweerlieden gewapend met scheppen richting de brand gewandeld.

De brand gaf veel rookontwikkeling, maar zorgde niet voor enige overlast voor de bevolking. Door het snelle optreden van de brandweer kon het vuur gauw gedoofd worden. Na deze klus konden de korpsen weer terugkeren naar de kazerne.

Reacties

reacties