Politie Groningen: ‘Spookrijder oorzaak van zwaar verkeersongeval A7’ (video)

Geplaatst op 18 maart 2021, om 11:45 uur

Nuis – De A7 bij Nuis is woensdag langdurig afgesloten wegens een ernstig ongeval tussen meerdere voertuigen. Het verkeer richting Heerenveen moest hierdoor omrijden.

Het ongeval gebeurde woensdagmiddag omstreeks drie uur in de middag. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder een traumahelikopter en zes ambulances. Vanwege het ongeval werd er opgeschaald naar middelhulpverlening.

Volgens de politie zijn er meerdere personen gewond geraakt bij het ongeval. Voor zover bekend zijn er twee personen zwaargewond geraakt en een nog onbekend aantal mensen lichtgewond. De zes ingezette ambulances en het traumateam hebben de slachtoffers voorzien van eerstehulpverlening.

Volgens enkele omstanders en betrokkene zou het ongeval zijn ontstaan door een spookrijder, de politie gaat hier inmiddels ook vanuit. De snelweg richting Friesland bleef tot 18:30 uur afgesloten. De voertuigen raakten fors beschadigd en moesten na het een uitgebreid onderzoek door bergingsvoertuigen worden afgesleept.

Reacties

reacties