Jongen zakt door het ijs en belandt op eilandje: hulpdiensten ingezet

Geplaatst op 1 februari 2021, om 16:45 uur

Muntendam – In Muntendam heeft de brandweer maandagmiddag een jongetje van een eilandje in een vijver gehaald.

De jongen had geprobeerd over het ijs naar een eilandje in de vijver te lopen. Op gegeven moment is hij door het ijs gezakt en kopje onder gegaan. Omdat hij dichter bij het eiland dan de vaste wal was, is hij naar het eilandje gezwommen.

Met een nat pak in deze vrieskou stond hij op het eiland te wachten op hulp. Brandweerduikers hebben de jongen voorzien van een deken. De jongen werd met een boot uit het water gehaald. Hij is met lichte onderkoelingsverschijnselen overgedragen aan ambulancepersoneel.

Brandweereenheden uit Finsterwolde, Groningen Sontweg, Hoogezand en Zuidbroek werden met spoed ingezet. De niet helemaal doordachte actie bracht meer dan dertig hulpverleners op de been.

Reacties

reacties