Groot aantal coronabesmettingen in Berchhiem Burgum: 12 bewoners overleden

Geplaatst op 1 februari 2021, om 15:30 uur

Burgum – 29 bewoners en ongeveer 30 medewerkers van de afdelingen Hillemahofje en Oranjestins in Burgum zijn positief getest op het coronavirus.

Ondanks de genomen maatregelen zag de organisatie het aantal besmettingen op de locatie Berchhiem in Burgum snel toenemen. Op dit moment zijn 37 bewoners en ongeveer 35 medewerkers van de afdelingen Hillemahofje en Oranjestins positief getest op het coronavirus. Er zijn van de 37 bewoners 12 overleden aan het coronavirus. Beide afdelingen zijn gesloten voor bezoek. In de nieuwbouw zijn geen besmettingen vastgesteld. Op deze afdeling is bezoek welkom: één bezoeker per bewoner per week.

Op de locatie Parkhoven in Leeuwarden is de woning Akkerhof/Boomgaard gesloten voor bezoek. In deze woning zijn 8 bewoners en 10 medewerkers positief getest. Hier is één bewoner overleden aan het coronavirus.

KwadrantGroep

Berchhiem is onderdeel van KwadrantGroep. Deze organisatie kreeg eerder ook al te maken met een forse corona-uitbraak in ‘t Suyderhuys in Surhuisterveen en het Haersmahiem in Buitenpost.

Reacties

reacties