Gevallen schaatser per ambulancehelikopter van ijs gehaald bij De Veenhoop

Geplaatst op 14 februari 2021, om 13:47 uur

De Veenhoop – Met een ambulancehelikopter is zondag rond het middaguur een gestrande schaatser van het ijs bij De Veenhoop gehaald.

De schaatser was ten val gekomen op het ijs en bleef hier gewond liggen. Een met spoed ingeschakelde ambulance en meerdere politie-eenheden konden de locatie niet goed bereiken. Nadat er door de hulpdiensten meerdere ronden om het slachtoffer waren gemaakt, werd besloten om de ambulancehelikopter in te zetten.

Het slachtoffer is door de ambulancebemanning van het ijs gehaald en overgevlogen naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Wat de verwondingen waren is niet bekend gemaakt. De inzet van de ambulancehelikopter voor het vaste land is relatief uniek te noemen, normaliter vliegt de helikopter voor de Waddeneilanden.

Reacties

reacties