Achtervolging door Drachten; politie trekt scooterrijder van scooter

Geplaatst op 21 februari 2021, om 07:00 uur

Drachten – In de nacht van vrijdag op zaterdag om 03.00 uur reed een bestuurder van een bromscooter zonder verlichting de politie voorbij op de Noorderdwarsvaart.

De bestuurder droeg geen helm, negeerde de avondklok en hield een telefoon in de hand vast. Bij het geven van het stopteken, ging de bestuurder er vandoor. Dit resulteerde in een korte achtervolging door de wijk de Venen. Ter hoogte van de Ring reed de scooter door het gazon. Hierbij kwam het politievoertuig in het gazon vast te zitten. Het leek er even op dat de bestuurder zou ontkomen.

Echter werd de bestuurder door een ander politievoertuig klem gereden. De verdachte werd hierbij van zijn scooter afgetrokken en aangehouden. De bestuurder bleek ook onder invloed te zijn van verdovende middelen.

De verdachte weigerde medewerking tot de bloedproef. Dit zal resulteren tot de maximale straf voor rijden onder invloed. Ook bleek dat de scooter was voorzien van valse kentekenplaten en deze was niet verzekerd. Al deze feiten worden de verdachte ten laste gelegd. 

Reacties

reacties