28-jarige vlucht voor politie Drachten: Leeuwarder rookt joint tijdens dollemansrit

Geplaatst op 12 februari 2021, om 07:00 uur

Drachten – Donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur is een 28-jarige man uit Leeuwarden aangehouden na een achtervolging.

Agenten zagen de man rijden op de Drift in Drachten en gaven hem een stopteken op de Gauke Boelenslaan. De dienders wisten namelijk dat de bestuurder geen rijbewijs had en hier inmiddels twee keer voor was staande gehouden.

De man besloot te vluchten en reed met hoge snelheid de Zuiderhogeweg op. Hij reed hierbij met volle snelheid door het rode verkeerslicht. Hij haalde links en rechts in en negeerde ook de verkeerslichten met de Lange West. Op de Noorderhogeweg reed de man aldus de politie nog sneller en gevaarlijker. Uiteindelijk wisten de agenten de man met drie politieauto’s klem te tijden en kon de Leeuwarder worden aangehouden.

Ten tijde van de aanhouding was de man nog druk bezig een joint te roken. Een afgenomen drugstest was dan ook positief. De auto van de man is in beslag genomen en afgevoerd. Volgens de agenten gaat de man deze auto ook niet meer terugkrijgen en is deze verbeurd verklaard. Tegen de man gaat proces-verbaal opgemaakt worden voor de volgende feiten:

  • Rijden onder invloed
  • Rijden zonder rijbewijs
  • Artikel 5 wegenverkeerswet
  • Overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 50 Km/u
  • Negeren rood verkeerslicht (2x)
  • En nog andere diverse verkeersovertredingen.

De verdachte werd ingesloten voor verder onderzoek en verhoor.

Reacties

reacties