Woonvorm in Dronrijp ontruimd na uitbreken brand

Geplaatst op 2 januari 2021, om 07:30 uur

Dronrijp – In de nacht van vrijdag op zaterdag is er brand uitgebroken bij Herbergier Dronrijp aan de Hearewei. Bij de brand kwam veel rook vrij en alle bewoners moest worden geëvacueerd

Even na vier uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een brand bij de Herbergier. Omdat het pand vol met rook stond en het een woonvorm betrof voor mensen met dementie werd er groots opgeschaald.

Meerdere brandweer eenheden en ongeveer negen ambulances kwamen ter plaatse. Het pand werd volledig ontruimd en vanuit de ambulancedienst werd er opgeschaald naar “Code 10” dit betekent dat er 10 of meerdere slachtoffers zijn. De bewoners werden opgevangen in een locatie naast de woonvorm. Uiteindelijk zijn drie personen overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer kon na ongeveer een uur het sein “brand meester geven”.

Het gealarmeerde noodhulpteam van het rode kruis hoefde niet ingezet te worden.

Reacties

reacties