Waarom de Online Smartshop en Headshop in 2020 zo populair was

Geplaatst op 8 januari 2021, om 16:46 uur

Regio – Het jaar 2020 was gunstig voor de online smartshop en headshop. Er werden vorig jaar fors meer bestellingen geplaatst bij deze webwinkels. Ook vanuit het noorden van het land. 

Online smartshops en headshops zijn winkels waar je producten kunt kopen zoals vaporizers, exclusieve rokersbenodigdheden, gezonde kruiden en supplementen, smartshop producten zoals truffels en CBD olie. In de provincies Drenthe, Friesland en Groningen zijn er relatief weinig fysieke winkels van dit type te vinden. Daarom wijken veel mensen uit naar online.

Populair in tijden van lockdowns
Uit cijfers van een bekende online smartshop en headshop blijkt dat de lockdowns een grote impact hebben op de verkoop van de bovengenoemde producten. In de loop van maart is er een enorme piek te zien. Nu was dit bij veel webwinkels het geval, aangezien veel fysieke winkels gesloten waren. Toch was de piek bij een smartshop en headshop nog iets groter. Kun je je de lange rijen voor de coffeeshops nog herinneren? Op cannabis na, kun je alle producten die daar verkocht werden ook in een headshop vinden. Grote kans dat de mensen die in de rij stonden daarna de laptop hebben opengeklapt om verder online te winkelen.
Een andere reden die genoemd wordt is het uitblijven van feesten en andere evenementen. Wanneer mensen niet meer de deur uit mogen, gaan ze het thuis gezellig maken. En dat kan nu bij uitstek goed met de producten uit smartshops en headshops.

Wat legde we het meeste in ons virtuele winkelmandje?
Een product dat relatief veel werd besteld in de headshops is de vaporizer. Dit zijn elektrische apparaten waarmee je allerlei rookwaren kunt verdampen in plaats van verbranden. Noem bijvoorbeeld tabaksvervangers of kruiden zoals tijm, passiebloem of lavendel. Voor de ondeugende roker is er ook een speciale wiet vaporizer. Grote kans dat de mensen uit de coffeeshops in maart er eentje op het oog hadden.

De smartshops moesten het tijdens de lockdowns vooral hebben van magic truffels. De legaal verkrijgbare stimulerende middelen waren in maart, april en mei uitzonderlijk populair in het noorden van Nederland. Ook andere interessante kruiden als kanna en kratom deden het goed. De cijfers laten in ieder geval zien dat veel mensen zich thuis hebben vermaakt met de producten uit dit soort webwinkels.

Reacties

reacties