Vrouw ernstig gewond door aanrijding na waarschuwen ander verkeer

Geplaatst op 7 januari 2021, om 13:00 uur

Leeuwarden – Donderdagochtend omstreeks 9:23 uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden aan de Aldlânsdyk, ter hoogte van het ESSO tankstation in Leeuwarden.

Ter plaatse bleek hier al een kop-staart ongeval te zijn gebeurd bij het tankstation aan de Aldlânsdyk, hierbij raakte niemand gewond.

Eén van de betrokkenen van het eerder gebeurde ongeval wilde iets uit de kofferbak halen om het achteropkomende verkeer mee te waarschuwen waarna een achteropkomende auto de betrokkene over het hoofd zag waarna deze de bestuurder aanreed.

Meerdere hulpdiensten waaronder de brandweer, meerdere ambulances en het Mobiel Medisch Team werden opgeroepen. Na een behandeling door het medische personeel ter plaatse bleek de inzet van het Mobiel Medisch Team niet nodig en kwam hoefde niet meer ter plaatse te komen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Het team verkeersongevallenanalyse van de politie is ter plaatse gekomen om de oorzaak van het ongeval nader te onderzoeken. Het verkeer werd om het ongeluk heen geleid over het terrein van het tankstation.

Update
Het slachtoffer is een 29 jarige vrouw uit Groningen. Zij raakte zeer zwaargewond aan haar benen. De 65-jarige automobilist uit Drachten die de vrouw aanreed, is door de politie aangehouden.

Reacties

reacties