Veel rook bij brand in opslag van houtspaanders bij trappenbedrijf in Marum

Geplaatst op 19 januari 2021, om 13:58 uur

Marum – Bij een bedrijf aan de Kruisweg in Marum ontstond dinsdagmiddag brand in de opslag van houtspaanders van een trappenfabriek. Bij de brand kwam er veel rook uit het pand.

Door de hulpdiensten werd de brand direct opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’, waardoor, naast de blusgroep uit Marum, ook de bluswagen uit Grootegast en de hoogwerker uit Drachten werden opgeroepen. Door de bluslieden wordt op dit moment de brand, die in een loods woedt, bestreden.

Bij nader onderzoek van de brandweer bleek de motor die de houtspaanders aanvoert oververhit te zijn. Brandweerlieden hebben de motor verwijderd en de smeulende resten afgeblust. Door de politie is de gehele Kruisweg afgesloten in verband met de slangen die op de straat liggen.

Reacties

reacties