Sissend geluid uit vrachtwagen laat brandweer uitrukken

Geplaatst op 21 januari 2021, om 22:00 uur

Tolbert – Aan de Feithsweg in Tolbert werd vanavond door voorbijgangers een sissend geluid opgemerkt afkomstig uit een oplegger van een aldaar geparkeerde vrachtwagen.

De passant vertrouwde het niet en schakelde de meldkamer in. Hierop werd de politie aangestuurd. Ter plaatse gekomen agenten vertrouwden de zaak eveneens niet, onder meer door de aanwezigheid van gevarensymbolen op de oplegger. De agenten koppelden dit terug aan de meldkamer waarop de brandweer van Leek werd ingeschakeld om de situatie verder te onderzoeken.

De brandweer en de politie sloten uit voorzorg een deel van de Feithsweg af. De ter plaatse gekomen brandweer heeft metingen verricht rondom de vrachtwagencombinatie. Uiteindelijk werden geen gevaarlijke hoeveelheden gevaarlijke stoffen gemeten. De eigenaar van de vrachtwagen is ingelicht door de politie waarna de locatie weer kon worden vrijgegeven.

Reacties

reacties