Man gewond bij uitslaande brand in woonboerderij in Langezwaag (Video)

Geplaatst op 1 januari 2021, om 08:30 uur

Langezwaag – In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 05.55 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een uitslaande woningbrand aan de Wyngaerden. Direct werd er door de meldkamer opgeschaald naar ‘middel brand’. 

Bij aankomst van de hulpdiensten stond de gehele woning al in vuur en vlam. De bewoner kon net op tijd de woning verlaten. Hij raakte gewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een vrouw die ook verbleef in de woning, was uit paniek de straat op gerend. De vrouw werd na een tijdje aangetroffen en is niet gewond geraakt. De vrouw was Oud en Nieuw aan het vieren bij de bewoner.

Een andere man sliep op een caravan achterop het terrein van de woning. Deze man is gewekt door de hulpdiensten. Hij is gecontroleerd door het ambulancepersoneel in verband met rookinhalatie. Na een controle bleek vervoer naar het ziekenhuis niet nodig.

De woning kan ondanks de snelle blusactie als verloren worden beschouwd. Bij de brand kwam veel rook vrij. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend. Bij de brand werden meerdere brandweervoertuigen ingezet. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle, maar hebben nog lang nageblust.

Om 07.20 uur is het sein “brand meester” gegeven. Bij aankomst van de brandweer stond de woonboerderij is volledig in brand. Hierdoor is het niet gelukt om alle dieren levend uit de woonboerderij te halen.

Reacties

reacties