Korte uitslaande brand in appartementencomplex Hoogeveen

Geplaatst op 30 januari 2021, om 07:00 uur

Hoogeveen – In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in een flat aan de Sperwerlaan.

Al vrij snel werd er door de meldkamer opgeschaald naar ‘middel brand’. Hierop kwamen extra brandweerlieden ter plaatse om de brand te bestrijden. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek er brand te zijn ontstaan op de benedenverdieping, bij de brievenbussen, van een appartementencomplex. De brand was korte tijd uitslaand, maar was snel onder controle.

De bewoners moesten tijdelijk hun woning verlaten, maar hoefden het pand niet uit. Ze moesten tijdelijk op het balkon wachten. Meerdere bewoners zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Niemand hoefde overgebracht te worden naar het ziekenhuis. De schade bij de ingang is fors.

Onderzoek zak moeten uitwijzen hoe de brand is ontstaan. Ook zal moeten worden onderzocht of er sprake is van brandstichting. Mochten getuigen iets gezien hebben, kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Reacties

reacties