Handhavers Groningen aangevallen na vernieling witte rozen voor Lesbos: Drie aanhoudingen

Geplaatst op 24 januari 2021, om 17:30 uur

Groningen – Zaterdagavond even voor 21:00 uur, stonden BOA’s op de Grote Markt in de stad. De handhavers zagen een dame witte rozen oppakken en vernielen, die even daarvoor neer waren gelegd om de vluchtelingen problematiek in Lesbos onder de aandacht te brengen.

Toen de buiten gewoon opsporingsambtenaren deze dame daarop wilden aanspreken kwam er gelijk een man bij staan, vermoedelijk een bekende van deze dame. De man werd gelijk verbaal agressief en begon de handhavers meerdere malen te beledigen. Hierop werd aangegeven dat de man was aangehouden ter zake belediging van een ambtenaar in functie. De man liep vervolgens weg en wilde ter hoogte van het Forum wegrennen. Hierop hebben de BOA’s de man vast gepakt, waarna hij vol in verzet ging en één van de handhavers aanviel.

Daardoor kwamen de handhavers in een worsteling met de man terecht. Toen de BOA’s bezig waren met de man, kwam opeens de dame, die even hiervoor de rozen had vernield, samen met nog een man de richting van de handhavers opgerend en vielen deze vervolgens aan. De aanvallen konden worden afgeweerd en er kon controle worden gehouden over de aangehouden man. De politie moest ter plaatse komen en vervolgens konden zij de drie personen van ode handhavers overnemen en aanhouden. Uiteindelijk zijn er drie personen meegenomen naar het bureau voor belediging, verzet en ambtsbelemmering.

Reacties

reacties