Grote hulpverleningsactie GRIP-1 na brand in seniorencomplex Veendam (video)

Geplaatst op 24 januari 2021, om 16:50 uur

Veendam – De hulpdiensten werden zondagmiddag omstreeks 16:30 uur opgeroepen voor een gorte brand in een flat aan de Oostlaan in Veendam.

Door de meldkamer werd er in een korte tijd naar een GRIP-1 grote hulpverleningsactie opgeschaald. De brand woedde in een meterkastbrand in een seniorencomplex. Het complex heeft in totaal vijf verdiepingen.

Naast de brandweereenheden werden ook zes ambulances en een traumateam ingezet. De bewoners werden met hoogwerkers uit het pand gehaald. Voor zover bekend wordt er momenteel één slachtoffer in een ambulance behandeld. Er is uiteindelijk niemand gewond geraakt.

De brand is beperkt gebleven tot de meterkast. Brandweerkorpsen uit Hoogezand, Annen, Groningen en Veendam werden onder andere ingezet bij de brandbestrijding. De brandweer heeft na het blussen van de brand metingen verricht en de ruimtes geventileerd. Dit in de hoop dat bewoners snel terug naar huis kunnen.

De band trok veel bekijks, de politie probeerde de tientallen omstanders op afstand te houden.

Reacties

reacties