Grote brand verwoest boerderij in Groningen

Geplaatst op 16 januari 2021, om 08:00 uur

Groningen – In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een boerderij aan de Stadsweg.

Al snel bleek het om een uitslaande brand in een boerderij te gaan, waarna er opgeschaald werd naar ‘grote brand’. Hierop kwamen meerdere brandweerlieden uit de regio ter plaatse om het vuur te bestrijden.

Omdat het vuur zich snel verspreidde, kon niet worden voorkomen dat de boerderij volledig afbrandde. De brandweerlieden hadden het vuur redelijk snel onder controle, maar zal nog een lange tijd aanwezig zijn om na te blussen. Bij de brand kwam veel rook vrij wat in de wijde omgeving goed te zien was.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Een ambulance kwam ook ter plaatse, maar voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Tijdens de brand werd de omgeving afgezet.

Reacties

reacties