GGD test zo’n 400 zorgmedewerkers op Corona

Geplaatst op 16 januari 2021, om 10:47 uur

Drachten – GGD Fryslân is vandaag begonnen met het preventief testen van zo’n 400 zorgmedewerkers. Dit wordt gedaan na een grote uitbraak in zorgcentrum ‘t Suyderhuys in Surhuisterveen, 95 medewerkers en bewoners zijn hier positief getest op het virus. Ook is hier de Britse variant van het virus vastgesteld.

In de testlocatie in Drachten wordt al het zorgpersoneel wat in de afgelopen weken in het zorgcentrum is geweest getest. Daarnaast worden er nog circa 150 andere zorgmedewerkers getest die uit bron- en contactonderzoek naar voren zijn gekomen.

In ‘t Suyderhuys zijn inmiddels 45 bewoners en ruim 50 medewerkers besmet met het virus. Vier bewoners zijn er overleden aan het virus. Bezoek is de komende tijd nog nauwelijks welkom in het verzorgingshuis. Per week mag er slechts één persoon op visite komen.

Reacties

reacties