Image default
Reportages

SAR Nederland ingezet bij vermissing in Hoogezand

Hoogezand – Nieuwjaarsdag is SAR Nederland ingezet bij de zoekactie naar een vermiste man uit Hoogezand. SAR Nederland is vanuit Friesland met twaalf linielopers en een hondengeleider met speurhond de gehele avond en nacht onder begeleiding van de politie Hoogezand gaan zoeken naar de vermiste man.


In het team zitten ook een aantal mensen uit de gemeente Heerenveen en Fryske Marren. Daarnaast is er door SAR Nederland een beroep gedaan op Dutch RescueDogs, Oger SARhonden en Reddingshonden Groep Drenthe. Deze kwamen ter plaatse met zeven honden en een verbindingswagen. Op verzoek van de politie zijn verschillende aangewezen gebieden afgezocht. De linielopers hebben een aantal groenstroken en beboste gebieden voor hun rekening genomen. De hondengeleiders werden ingezet bij het Winschoterdiep, een aantal vijvers en een gebied bij de sportvelden. De coördinatie van de acties werd gedaan vanuit de verbindingswagen. Donderdagochtend twee januari is de zoekactie om vijf uur gestaakt. De resultaten van de actie werden besproken op het politiebureau in Hoogezand.

Later in de ochtend zijn een aantal SAR leden en hondengeleiders opnieuw naar Hoogezand afgereisd om te zoeken. Dit heeft de gehele dag en een deel van de avond geduurd. Ook vrijdag zijn vroeg in de ochtend opnieuw een aantal leden van SAR naar Hoogezand gegaan. Ook zijn vrijdag SOAD Urk en het Landelijk Team Onderwaterzoekingen ingezet met geavanceerde sonar en dregapparatuur. Aan het begin van de middag werd er in het Winschoterdiep een lichaam aangetroffen in de omgeving waar een SAR hond eerder al was aangeslagen. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om de vermiste 24 jarige man uit Hoogezand.

Over SAR Nederland
SAR Nederland is een non-profit organisatie onder leiding van Houwina Postma, Bert Kesimaat en Roel Wijbenga. Het doel van de organisatie is om vermiste personen op te sporen. Dit gebeurt middels een professioneel team op het water en /of land. ,,We zijn erg trots op onze sonarboten, welke de meest geavanceerde apparatuur aan boord hebben om objecten onder water op te sporen, we hebben naast de sonarboten óók professionele duikers, linielopers en bikers in ons team.

Vanwege het groot aantal vrijwilligers die in allerlei omstandigheden belangeloos ingezet kunnen worden is onze volharding groot. Wij werken puur vanuit ons hart. Door de ervaringen die we hebben opgedaan met verschillende zoektochten naar vermisten zijn wij super gemotiveerd om de onzekerheden weg te nemen, want het zal je kind, huisgenoot of familielid maar zijn die niet meer thuiskomt. SAR Nederland helpt met het zoeken naar vermisten in samenwerking met politie en de diverse hulpinstanties. Daarnaast hebben wij een succesvolle samenwerking met PSD Nederland, Dutch RescueDogs en Oger SARhonden” aldus Howina Postma van SAR Nederland.

Dit kan u ook interesseren:

Ziegler levert de eerste nieuwe tankautospuit aan Veiligheidsregio Fryslân

Brandweer Meldkamer Noord-Nederland wint brandweerwedstrijd in Drachten

EODD, politie en brandweer oefenen in Sportstad Heerenveen, bomkoffer in kelder

error: Deze content is beveiligd!