Image default
Drenthe Friesland Groningen Reportages

Nieuwe aanwinsten voor traumateam Groningen gepresenteerd

Eelde – De nieuwe traumahelikopter voor het Mobiel Medisch Team van UMC Groningen is vanmorgen, 10 december 2019, gepresenteerd op Groningen Airport Eelde.


De nieuwe helikopter is een nieuw type Airbus H135 P3H. Aan de hand van de ervaringen van de vorige heli zijn een paar wijzigingen aangebracht. Zo vliegt deze heli met een camera om achteruit te kunnen kijken, er is een nieuw brancard-systeem en zijn er infrarood lampen gemonteerd om beter in het donker te kunnen vliegen.

Ook werd het nieuwe voertuig gepresenteerd waarmee het Mobiel Medisch Team over de weg wordt vervoerd als de weersomstandigheden te slecht zijn om met de heli te vliegen. Het voertuig is een Volkswagen Touareg R line 231 pk. Deze vervangt de huidige Audi Q7.

Aan de de introductie van deze helikopter is een intensieve periode van training voorafgegaan. Zowel de piloten, de verpleegkundigen (HEMS Crew Members) als de artsen hebben de afgelopen maand ervaring op kunnen doen met het nieuwe materiaal zodat straks de optimale zorg kan worden geboden met de nieuwe aanwinsten.

Dit kan u ook interesseren:

Politie schiet ontsnapte stier dood die bij carpool in Sumar loopt

Politie doet meerdere invallen in Hoogezand

Motorrijder gewond na ongeval in Emmen

error: Deze content is beveiligd!