Image default
DrentheFrieslandGroningenReportages

Leerlingen CSG Liudger uit Drachten winnen de Technasium Brandweer Award 2019-2020

Regio – Op woensdag 12 februari streden zes teams van middelbare scholen uit Drenthe, Friesland en Groningen in Gasselternijveen op de boerderij van Agnes van de Ven om de Technasium Brandweer Award 2019-2020.
Op de finaledag presenteerde de overgebleven teams in marktvorm hun idee over hoe een brand in een veestal op een innovatieve manier voorkomen, bestreden of beperkt kan worden. De deskundige jury kijkt naar de meest vernieuwende en inhoudelijk goede ideeën, maar ook naar het prototype en de procesposter, waarin de wijze waarop de groep als team geopereerd heeft naar voren komt.
Opdracht
De opdracht was het ontwerpen/ontwikkelen van een zowel innovatief als technische voorziening, voorwerp, apparaat of systeem om veestalbranden te voorkomen, te beperken of te bestrijden. Er zijn drie verschillende soorten stallen waarin verdiept kan worden: koeien-, varkens- en pluimveestallen.

Voorkomen, beperken of bestrijden zijn de drie verschillende oplossingsrichtingen in dit project, ook hiervan moet één richting gekozen worden voor het ontwerpen van de voorziening.  De voorziening moest realiseerbaar, toepasbaar en functioneel zijn.


Zes ideeën genomineerd

Op 13 scholen in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen zijn afgelopen periode ruim 200 groepjes tweede klas leerlingen aan de slag gegaan met de brandweeropdracht. Na diverse voorrondes zijn zes teams overgebleven die op 12 februari op de boerderij van Agnes van de Ven in Gasselternijveen strijden om de Technasium Brandweer Award 2019-2020.

Winnaar

Leerlingen van het CSG Liudger uit Drachten wonnen de Technasium Brandweer Award 2019-2020.

Dit kan u ook interesseren:

Brand in Stedum snel onder controle

Vrouw belandt met auto in de sloot tijdens rit naar garage

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

error: Deze content is beveiligd!