Image default
Friesland Reportages

Abe Lenstrastadion strijdtoneel in brandweerwedstrijden

Heerenveen – In het Abe Lenstrastadion werd zaterdagochtend en –middag fanatiek gestreden voor de winst. Nu is dat niet heel vreemd, want dat gebeurt wel vaker. Het verschil zat hem er in, dat het nu voor de verandering geen voetbalteams waren.


Tien brandweereenheden uit Friesland, Groningen, Drenthe en Gelderland namen het tegen elkaar op in zogenoemde vaardigheidstoetsen, of ook wel genaamd brandweerwedstrijden. In het stadion was brand uitgebroken, aan de spelende ploeg de taak zich de situatie meester te maken.

De brandweerploeg wordt opgeroepen voor een automatisch brandalarm in het stadion. Ter plaatse worden ze opgewacht door een BHV’er. Die weet ze toegang tot het pand te verlenen en meldt dat er sprake is van flink wat rook ontwikkeling. Al snel blijkt dat de ploeg zich tot een andere ingang moet wenden om bij de brand te komen.

Frituurpan

In het afhaalpunt voor eten is brand ontstaan in de frituurpan. Dit zorgt voor enorme rookontwikkeling, maar nog erger: één van de medewerkers zijn arm is in de brand gevlogen. Een enkeling moest toch wel even slikken toen ze dat zagen. Snel werd hij apart genomen en werd zijn arm afgeblust, maar daarmee was het scenario nog lang niet ten einde.

In het hok was nog altijd brand in de keuken. En die relschoppers ervoor maakten het niet veel makkelijker. Uiteindelijk moest de politie er aan te pas komen om de hooligans, met geweld, te verwijderen. Zodoende konden de bluslieden veilig hun werk doen.

Slachtoffers

Natuurlijk hield het niet op bij enkel brandbestrijding. Op de tribune lag een man, hij lag verstopt onder een spandoek van de supporters. Ook verderop in het complex lag achter één van de gesloten deuren nog een slachtoffer. Waar de man op de tribune nog een beetje kon lopen, kon de man achter de deur dat niet.

Uit eindelijk konden alle ploegen het scenario afmaken. De deelnemers werden even later op de kazerne van Heerenveen verwacht. Hier werden de nummers 1 tot en met 3 beloond voor hun prestaties. Verder kregen alle ploegen een groepsfoto afgedrukt op een metalen plaat.

Uitslag

01 – VR Fryslân – Burgum
02 – VR Groningen – Stadskanaal
03 – VR Drenthe – Zwinderen
04 – VR Groningen – Hoogezand
05 – VR Gelderland Midden – Barneveld
06 – VR Gelderland Midden – Elst
07 – VR Fryslân – Surhuisterveen
08 – VR Fryslân – Drachten
09 – Bedrijfsbrandweer – Eska
10 – VR Groningen – Zuidbroek

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!