Image default
Friesland Nieuws

Woningbrand Surhuizum mogelijk aangestoken

SURHUIZUM – Afgelopen dinsdagnacht rond 04:45 uur werd er door een voorbijganger een brand in een woning aan de N358 in Surhuizum ontdekt.


De woning betrof een boerderij met een rieten dak. De voorbijganger waarschuwde de slapende bewoner, die hierdoor zonder verwondingen de boerderij uit wist te komen.

De gealarmeerde brandweer wist het vuur onder controle te krijgen. Hierbij raakte een vrijwillige brandweerman ernstig gewond. Hij is tijdens zijn werkzaamheden vermoedelijk door de vloer van een bovenverdieping gezakt. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. Er is aangifte gedaan en de zaak is verder in onderzoek.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie over de brand hebben. Mogelijk zijn er mensen geweest die rond dinsdag 17 mei 2016 iets in de buurt van de boerderij gezien of gehoord hebben. De boerderij ligt aan een drukke doorgaande weg tussen Buitenpost en de A7.

Heeft u informatie over de brand waarbij een brandweerman zwaar gewond raakte, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

http://www.noordernieuws.nl/2016/05/17/brandweerman-raakt-gewond-tijdens-brand/

Foto: Noordernieuws

IMG-20160517-WA0002

 

 

 

Fotograaf: null

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer opnieuw ingezet bij brand in snoepfabriek CCI in Drachten

Vrachtwagen uitgebrand Sintrale As bij Hurdegaryp (video)

Auto belandt tegen vangrail op N31 bij Warten

error: Deze content is beveiligd!